23948sdkhjf

Besked om Oscar Properties konkurs i nästa vecka

Det tog bara 20 minuter för att avhandla konkursförhandlingen mot Oscar Properties i tingsrätten på måndagen. Men det dröjer en vecka innan rätten offentliggör sitt beslut i konkursfrågan.

Tidigare i sommar ansökte bostadsrättsföreningen Innovationen i Norra tornen i Stockholm om att försätta Oscar Properties Holding AB i konkurs efter att företaget inte har betalat sin skuld på 15 miljoner kronor. Inför förhandlingen i tingsrätten på måndagen hade Oscar Properties yrkat på att målet skulle vilandeförklaras och begärde uppskov med att konkursansökan skulle avgöras, något som tingsrätten avslog, rapporterar Expressen.

Förhandlingarna tog bara 20 minuter och även om det här var en seger för bostadsrättsföreningen så dröjer det en vecka innan tingsrättens beslut blir offentligt.

– Den 12 augusti, om precis en vecka, kommer tingsrättens beslut i konkursfrågan bli offentligt, säger protokollföraren George Carling till tidningen.

I förra veckan ansökte dessutom Skatteverket om att försätta företaget i konkurs efter att en oreglerad skatteskuld på två miljoner kronor. Kronofogden har också i en rapport från början på året slagit fast att det inte finns några tillgångar som kan mätas ut för att täcka skulden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094