23948sdkhjf

200 nya bostäder byggs inom ramen av nytt samarbete

I den nya stadsdelen Södra Ängsgården i Göteborg planeras det för knappt 2 000 bostäder. Nu står det klart att Obos och Bonava ska utveckla 200 av dem tillsammans. ”Vi ser en stor potential i detta utvecklingssamarbete där vi kan tillvarata vår samlade unika kompetens och vara en ledande aktör i utvecklingen av denna spännande stadsdel”, säger Carmith Mårtensson på Bonava.

Den nya stadsdelen växer fram i det gamla industriområdet i Högsbo strax utanför Göteborgs stadsstjärna. Omkring 1 900 bostäder, butiker, restauranger, skola och förskola planeras. Bonava äger 600 byggrätter i området och nu står det alltså klart att man ingår ett samarbete med Obos för att utveckla 200 av dem.

– Vi är mycket glada över att etablera en struktur för ett långsiktigt samarbete med Obos Nya Hem. Vi ser en stor potential i detta utvecklingssamarbete där vi kan tillvarata vår samlade unika kompetens och vara en ledande aktör i utvecklingen av denna spännande stadsdel, säger Carmith Mårtensson, regionchef Riks på Bonava Sverige.

Byggstart för projektet som heter Explora planeras till 2025. De 200 lägenheterna kommer vara svanenmärkta variera i storlek från ett till fem rum.

Det blir också premiär för Obos koncept Deläga i Göteborgs kommun. Det innebär att kunden köper minst halva bostaden och äger resterande ihop med Obos.

– Det känns väldigt bra att göra det tillsammans med Bonava och tillsammans kommer vi att säkerställa ett varierat utbud av bostäder. Självklart kommer vi att erbjuda Obos Deläga, som möjliggör för fler att köpa en bostad, säger Sofia Ljungdahl, vd Obos Nya Hem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093