23948sdkhjf

Stort bostadsprojekt i trä planeras i Sundbyberg

Derome, i samarbete med Storsala och Niam har förvärvat byggrätter för bostäder i Sundbyberg. Efter årsskiftet påbörjas byggnation av 227 bostäder i trä.

De tre aktörerna planerar att utveckla 11 000 kvadratmeter boarea fördelat på 227 hyreslägenheter.

Derome kommer att producera bostäderna i trä. Målet är att uppnå minst Miljöbyggnad Silver.

– Som ett familjeföretag med starka rötter och långsiktigt fokus har vi kunnat investera på en marknad där många andra avvaktar. Projektet bekräftar att vårt erbjudande, med industriell trähusproduktion som både minskar klimatpåverkan och förkortar byggtider, ligger helt rätt i tiden. Vi är nu glada att genomföra det här stora och komplexa projektet tillsammans med våra två nya samarbetspartners, säger Otto Martler, vd för Derome Bostad, i ett pressmeddelande.

Tillträde sker i december 2024 och i samband med förvärvet har ett totalentreprenadsavtal handlats upp med Derome. Byggnationen beräknas påbörjas strax efter årsskiftet och vara färdigställt våren 2027.

Orlando Villacrez, grundare och vd för Storsala, kommenterar affären:

– Detta är helt i linje med Storsalas strategi att växa i attraktiva områden genom både förvärv och nyproduktion. Genom att kombinera vår gedigna erfarenhet med hållbara investeringar kan vi inte bara expandera vår portfölj, utan också skapa långsiktiga värden för våra intressenter. Det här projektet kommer inte bara att stärka bostadserbjudandet i området, utan även bidra till regionens övergripande stadsutveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079