23948sdkhjf

Veidekke ska bygga kulturcenter i Sigtuna

Veidekke har tecknat avtal om den första fasen i byggandet av ett nytt 2 000 kvadratmeter stort kultur- och aktivitetscenter i Sigtuna kommun.”Vi kommer jobba mycket nära kommunen för att tillsammans göra smarta val i produktionen”, säger Mattias Uppsäll på Veidekke.

Kultur- och aktivitetscentret kommer innehålla bland annat café, bibliotek, konst samt lokaler för kultur och möten.

– Det är en satsning för att skapa en plats för människor att mötas och utvecklas och för att göra centrala Valsta mer levande. Vi har tagit fasta på våra invånares önskemål och ser nu fram emot att förverkliga projektet i nära samarbete med Veidekke, säger Peter Andersson, samhällsbyggnadschef i Sigtuna kommun i ett pressmeddelande.

Kommunen utlyste en arkitekttävling som vanns av White Arkitekter i februari. Syftet med centret är att öka kommunens attraktionskraft samtidigt som man utvecklar en levande mötesplats för kultur och aktiviteter för människor i alla åldrar.

Det nytecknade avtalet handlar om att inleda den första fasen i projektet som är projektering och fastställande av budget. Arbetet med bygghandlingar och själva bygget förväntas påbörjas i början på nästa år och beräknas färdigställas under 2026.

– Vi tackar Sigtuna kommunför förtroendet och ser fram emot att hjälpa till att skapa en riktigt fin mötesplats för de boende i Valsta och resten av kommunen. Vi kommer jobba mycket nära kommunen för att tillsammans göra smarta val i produktionen med lösningar som blir både ekonomiskt och miljömässigt hållbara, säger Mattias Uppsäll, arbetschef på Veidekke Bygg Öst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081