23948sdkhjf

Byggbolag med miljardomsättning skär ner på personal

Förra året varslade Wästbygg omkring 70 personer. Trots det och andra åtgärder konstaterar man att det inte räckte till och nu varnar man för ytterligare varsel.”En ljusning ser tyvärr ut att dröja ytterligare en tid”, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef på Wästbygg Gruppen AB.

När Wästbygg Gruppen presenterar sin delårsrapport visar den dystra siffror. Intäkterna har minskat med över 20 procent och resultatet är fortfarande negativt.

– Det utmanande marknadsläget för byggbranschen har fortsatt under årets första sex månader och en ljusning ser tyvärr ut att dröja ytterligare en tid, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef på Wästbygg Gruppen AB.

Orderingången har också minskat med nästan en halv miljard kronor jämfört med förra året

– Vi har redan genomfört en rad åtgärder för att anpassa vår verksamhet, men när vi sammanställer orderingången för årets första sex månader kan vi konstatera att ytterligare krafttag är ett måste för att förbereda oss för att hantera en minskad produktionsvolym under verksamhetsåret 2025.

I maj förra året varslades omkring 70 personer från företaget, personer som också fick lämna företaget. Trots ser det nu ut som att fler anställda kommer varslas.

– Den aktuella situationen medför att vi nu behöver göra ytterligare personalnedskärningar, vilket naturligtvis känns tråkigt, men tyvärr också nödvändigt.

Man har också gjort förändringar i företagets ledningsgrupp som innebär att den går från tio till sju medlemmar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109