23948sdkhjf

NCC inleder samarbete med Tyresö kommun

Njupkärrs skola i Tyresö ska rivas för att ge plats år en större och modernare. Nu står det klart att NCC inleder ett samarbete med kommunen för att, i ett första skede projektera och planera nybygget.

Den kommunal Njupkärrs skola inrymmer idag omkring 300 elever från förskola till årskurs sex. Nu ska den rivas och ersättas med en större och mer mordern skola, som dessutom ska ha en tillhörande idrottshall.

Projektet är en totalentreprenad i samverkan mellan Tyresö kommun och NCC.

– Det är ett spännande och innovativt projekt på flera sätt och oerhört värdefullt att kunna involvera vår entreprenörspartner så här tidigt i processen. Vi bygger en hållbar skola för framtiden, där vi dels försöker återbruka en del material från den gamla skolan, dels skapar skol- och fritidsmiljöer som ska vara välkomnande och trygga även utanför skoltid. Jag ser fram emot att fortsätta driva projektet i ett gott samarbete tillsammans med NCC, säger Anna Byfors, projektledare på Tyresö kommun i ett pressmeddelande.

I ett första steg har parterna inlett projekteringsarbetet och planeringen av projektet. Förberedande arbeten har även påbörjats under sommaren, såsom gräv- och schaktarbeten för att lägga nya anslutningar för VA, el och fjärrvärme.

– Tillsammans med Tyresö kommun sitter vi nu med projektering och planering av nybyggnationen. Det finns stora fördelar med att bygga skolor i samverkan, något vi kan se redan i ett så här tidigt skede. Här har vi i nära samarbete med Tyresö kommun redan exempelvis arbetat med klimatoptimering och identifierat flertalet möjligheter till återbruk, säger Emil Junelind, affärschef, NCC Building Sweden.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094