23948sdkhjf

Byggföretaget och banken i samarbete

Obos inleder ett samarbete med Skandia för att erbjuda bolån vid köp av bostäder med företagets koncept Obos Deläga.

Obos har sedan tidigare ett samarbete med SBAB. Nu ansluter alltså Skandia och erbjuder bolån inom konceptet Obod Deläg där medlemmar kan köpa minst halva bostaden men nyttja hela.

- Jag är väldigt glad över samarbetet med Skandia. Att vi har ytterligare en bolåneaktör som väljer att erbjuda finansiering vid bostadsköp med OBOS Deläga är ett tydligt kvitto på att vår modell inte bara är attraktiv, utan också är beprövad och fungerar för såväl bankerna som för våra kunder, säger Cattis Carlén, affärsansvarig Deläga.

– Tröskeln att ta sig in i den ägda bostadsmarknaden är fortfarande hög för många människor och därför är delägarmodellen så viktig.

Samarbetet träder i kraft direkt och Skandia och Obos hoppas kunna bidra till en mer inkluderande och tillgänglig bostadsmarknad.

- Genom att erbjuda lån för OBOS Deläga stärker vi vårt engagemang för att skapa långsiktigt hållbara lösningar för bostadsmarknaden och möjliggör för fler att äga sin bostad, säger Johan Bauhn, Affärschef Låna på Skandia.

Intresset för konceptet gör också att Obos ökar andelen bostäder som sälj inom konceptet. Hälften av bostäderna som säljs inom storstadsregionerna kommer nu kunna köpas inom Deläga.

– Fler och fler har fått upp ögonen för den här boendeformen och vi märker ett stort intresse bland våra medlemmar, säger Cattis Carlén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074