23948sdkhjf

Bolaget fortsätter satsa i krisen

Stena Fastigheter har 1350 lägenheter i produktion. Nu planerar man för ytterligare tre projektstarter i år och har ett mål om att varje år byggstarta 70 000 kvadratmeter.”I en bostadsmarknad med ett lågt tempo fortsätter vi att satsa och skapa nya hem”, säger Cecilia Fasth, vd för Stena Fastigheter.

Trots tuffa tider med en bostadsproduktion som på många håll har avstannat och många företag har svårt att få ihop kalkyler så satsar Stena Fastigheter. Man har redan haft flera byggstarter i år och planerar för så många som tre nya projektstarter under 2024.

– I en bostadsmarknad med ett lågt tempo fortsätter vi att satsa och skapa nya hem där efterfrågan är stor i våra storstadsregioner, både hyresrätter och bostadsrätter. Vi har påbörjat hundratals nya bostäder under 2024, säger Cecilia Fasth, Vd för Stena Fastigheter.

– Samtidigt pågår förberedelserna på att utveckla kommersiella ytor, samtidigt som vi lägger stort fokus på arbetet att få ner vårt klimatavtryck i vår nyproduktion tillsammans med våra leverantörer.

Av de 1350 lägenheter som Stena Fastigheter just nu har i produktion är de flesta i stadsdelen Vega i Haninge söder om Stockholm där företaget ska bygga 1 500 av totalt 3 500 lägenheter i området. I våras startade projektet Atlantis som ska bestå av 125 lägenheter.

– Atlantis stomme kommer att byggas med betong med lägre klimatpåverkan där delar av cementen byts ut mot alternativa bindemedel, vilket minskar Co2-avtrycket med cirka 25 till 30 procent, säger Anders Erlandsson, vd för Stena Bygg, som är Stena Fastigheters nyproduktionsbolag.

Under året har ytterligare två byggstarter i Vega startat med över 200 nya bostäder och ytterligare ett kvarter förbereds för start under hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.059