23948sdkhjf

De är nominerade till anrika priset

Varje år delar SBR Byggingenjörernas ut priset Byggstenen till den eller de som gjort en föredömlig insats för byggandet eller förvaltandet i Norden. Här är de nominerade för 2024.

Priset instiftades redan 1968 och delas årligen. SBR Byggingenjörernas förbundsstyrelse har i nominerat fyra finalister som kan vinna priset.

Fuktcentrum Lund

"Forskning som bedrivs inom fuktområdet kommer branschen till del genom information och utbildning. Kostnadsfria arbetsmetoder och dataprogram som Fuktcentrum utvecklat har blivit branschstandard".

Håkan Blomqvist, ingenjör SBR

"Håkan har under en längre tid arbetat med projektet Porten Arlanda handelsplats. Projektet är upphandlat som en samarbetsentreprenad och är både till yta, budget och komplexitet ett enormt projekt".

Kajsa Hessel, VD Byggtjänst

"Kajsa brinner för jämställdhetsfrågor inom byggbranschen.Inte bara ta bort machokulturen utan att ta tag i de etiska frågorna såsom antikorruption, hållbarhetsfrågor och mångfald".

Lennart Weiss, Kommersiell direktör Veidekke

"Lennart Weiss är en välkänd profil inom den svenska bygg- och fastighetsbranschen. Han är kommersiell direktör på Veidekke och en aktiv debattör i samhällsfrågor som rör byggande, bostadspolitik och urban utveckling".

Vinnarens koras genom att branschen och SBR:s medlemmar röstar. Priset delas ut på Konsultdagarna på Sheraton Hotell i Stockholm den 21 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078