23948sdkhjf

Arcona bygger om skola för 400 miljoner

Arcona och Huddinge Samhällsfastigheter ska omvandla Solfagraskolan i Huddinge. Kontraktet uppgår till 400 miljoner kronor och delas upp i flera faser.

Den befintliga skolan ska rivas och ersättas med moderna byggnader i trä. Totalt kommer den nya skolan vara 8 000 kvadratmeter stor med en option på en idrottshall mellan 1 200 och 2 000 kvadratmeter.

– Vi på Arcona är glada och stolta över att i samverkan med Huddinge Samhällsfastigheter få vara del av omvandlingen av Solfagraskolan från dess nuvarande form till moderna och ändamålsenliga utbildningslokaler. Ett spännande projekt som ligger rätt i tiden med trästomme, återbruk och miljöcertifiering, säger Johan Månsson, affärschef Arcona i ett pressmeddelande.

Projektet delas in i tre faser där fas noll och fas ett innefattar projektering och planering. Skolans elever har flyttat in i tillfälliga lokaler.

– Vi är glada över att påbörja projektering tillsammans med Arcona, för en funktionell och helt ny skolbyggnad. Solfagraskolan behöver moderniseras på ett sätt som inte är görligt med nuvarande lokaler. Vi har valt att använda trä som huvudsakligt byggmaterial vilket stödjer Huddinge Samhällsfastigheters ambition att minska klimatpåverkan, säger Håkan Lindblom, affärsområdeschef Huddinge Samhällsfastigheter.

Samtliga faser beräknas pågå fram till våren 2028.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078