23948sdkhjf

Väsbyhem blir del av Väsby Entrés utveckling

Arbetet med den nya stadsdelen fortsätter och nu inleds en förstudie tillsammans med Väsbyhem.
Väsby Entré tar nu nästa steg genom att sätta igång arbetet med en förstudie av järnvägsparken och ett särskilt program för att säkra kvalitet i området. Detta beslutade miljö- och planutskottet under onsdagen.

– Väsby Entré är ett stort projekt som är en del av framtidens Väsby. Det blir mycket intressant att nu starta med kvalitetsprogrammet och arbetet med Järnvägsparken, säger Anne-Sophie Arbegard projektledare för Väsby Entré, i ett pressmeddelande.

Avtal med Väsbyhem
Förstudien kommer att ske tillsammans med Väsbyhem och man kommer bland annat att titta på vilka förutsättningar det finns för ny exploatering, upprustning och användning av befintliga byggnader samt se över en eventuell flytt av stationshusen. Tänken är också att ett förslag till avtal mellan Väsbyhem och kommunen ska tas fram.

Ny stadsdel ska knyta samman centrum
Väsby Entré planeras bli en ny stadsdel med trivsamma stadsmiljöer och kvarter med bostäder blandat med butiker och andra lokaler. Stadsdelen ska knyta ihop centrala Väsby och bli en stor mötesplats för såväl väsbybor som regionala och internationella besökare. Stationen är idag en av regionens större bytespunkter och ska utvecklas till en modern och attraktiv station för resenären.

I början av projektet ombads Zaha Hadid Architects att göra en konstnärlig bearbetning av utvalda delar av området som fungerar som underlagt för arbetet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078