23948sdkhjf

Svenska Bostäder först med solceller i Annedal

Solcellerna ska kompensera elradiatorerna i passivhusen.
Svenska Bostäders fastighet Lasse Liten i Annedal i Stockholm har fått solceller på taken. Det innebär att Svenska Bostäder är först ut med att installera solcellsmoduler i området. Solcellerna beräknas ge 17 000 kWh per år och kommer att ge ett bra tillskott till fastighetselen.

Kompenserar elradiatorer
Fastigheten Lasse Liten byggdes som ett passivhus år 2010 utan elradiatorer. Det visade sig att det under vissa perioder var svårt att komma upp i minst 20 grader i vissa lägenheter. Under 2013 sattes elradiatorer in i samtliga lägenheter som kopplades till fastighetselen. Solcellerna som nu sitter på taken kommer att kompensera för den energi som elradiatorerna drar.

Om Annedal
Annedal ingår i stadsutvecklingsområdet Mariehäll-Brommafältet-Ulvsunda som utmärks av att de ligger i bra kollektivtrafiklägen på redan exploaterad mark. Stockholms Stad vill omvandla Annedal från industriområde till en attraktiv promenadstadsdel med en blandad bebyggelse med både bostäder och arbetsplatser. 5000 personer kommer att kunna bo i en i stadsdelen som ska präglas av aktivitet, rekreation, valfrihet och parker.

Första inflyttningen skedde i februari 2011. Hela området beräknas stå klart under 2016

Aktuella byggherrar
Byggherrar inom projektet är: Besqab, Trifam Fastighets AB, Borätt, ByggVesta, Einar Mattsson, Erik Wallin, Folkhem, JM, Järntorget, HEBA Fastighets AB, NCC, PEAB, Reinhold Gustafsson Förvaltning AB, Seniorgården, Skanska, SKB, Stockholmshem, Svenska Bostäder, Veidekke, Viktor Hanson och Värmdö Bygg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063