23948sdkhjf

M3 Bygg anlitas av Svenska Bostäder för totalrenovering i Tensta

Uppfräschningen av Kv Neglinge är en del i Järvalyftet.
M3 Bygg AB har tecknat kontrakt med Svenska Bostäder att utföra totalrenoveringen av Kv. Neglinge 1 i Tensta. Fastigheten består av tre höghuskroppar och två låghuskroppar, som totalt rymmer 90 lägenheter samt två kallgarage.

Förutom totalrenoveringen omfattar projektet även nybyggnation av en fristående tvätt- och miljöstuga. Dessutom skapas även fem nya lägenheter genom omvandling av en befintlig lokal samt barnstuga.

- Genom att vi nu erhållit detta stora bostadsombyggnadsprojekt, fortsätter vi vår långsiktiga satsning gentemot ombyggnad av bostäder generellt och inom Järvalyftet. Där är vi idag en av Stockholms största aktörer med ett flertal liknade och lyckade projekt bakom oss. Vi har under senaste åren byggt upp en bred erfarenhet inom marknadssegmentet och vår avsikt är att stärka positionen ytterligare, säger Johan Lindberg, VD på M3 Bygg AB, i ett pressmeddelande.

Del av Järvalyftet
Byggnaderna är uppförda år 1968 som en del av den tidens så kallade miljonprogram och projektet är en del i den långsiktiga satsningen Järvalyftet, vars syfte är att förbättra, bland annat, boendemiljöerna i stadsdelarna kring Järvafältet.

Värdefullt kulturminne
Fastigheten är kulturminnesmärkt, klassad grön, vilket innebär att den har ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull ur ett historiskt, miljömässigt och konstnärligt perspektiv. Speciell hänsyn måste dessutom tas vid arbeten och åtgärder som påverkar den museilägenhet som Stockholms Stadsmuseum förvaltar inom fastigheten.

Entreprenaden pågår från november 2014 till september 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062