23948sdkhjf

Krook & Tjäder och DTH Arkitekter bildar bolag

Tillsammans ska de möta behovet av specialistkompetens.
Det Boråsbaserade arkitektkontoret DTH fusioneras med ett av Sveriges ledande arkitektkontor Krook & Tjäder. Samgåendet är en del i målet att bredda den geografiska närvaron liksom att möta omvärldens efterfrågan på specialistkompetens och höga kvalitetskrav.

– När marknaden och beställarens kravspecifikation förändras är det viktigt att man som arkitektkontor följer med i den utvecklingen. Alla arkitekter förutsätts kunna rita hus, men idag efterfrågas både bredden i tjänsteutbudet liksom en hög grad av specialistkompetens. Utöver det är den lokala närvaron viktig, säger Mats Bergstrand VD, Krook & Tjäder.

Lokal närvaro
Borås och Västra Götaland är en välmående och expansiv region med stor framtidspotential. Området är attraktivt för företagare och investeringar och har ett stadigt ökande befolkningsantal. Med en sådan utveckling följer behovet av fler bostäder, arbetsplatser, handelsplatser och annan infrastruktur.

- Genom det här samgåendet kan vi erbjuda lokal närvaro i en viktig region som Borås samtidigt som våra kunder och medarbetare får tillgång till Krook & Tjäders samlade kompetens. Att tillhöra ett större sammanhang är ett naturligt steg i och med branschens högt ställda krav på specialistkompetens och kvalitetssystem, säger Dominic Wansbury, delägare i DTH arkitekter.

Bred kompetens
Under nya namnet Krook & Tjäder DTH arkitekter erbjuder de spetskompetens inom allt från landskapsarkitektur och stadsplanering, till byggnadsarkitektur, inredningsarkitektur och produktdesign.

Krook & Tjäder DTH arkitekter har totalt ca 130 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078