23948sdkhjf

Moelven Töreboda omstrukturerar

Som ett led i en pågående effektiviseringsprocess varslas nu medarbetare vid fabriken i Töreboda.
Efter en effektiviseringsprocess som pågått under nästan tre år för att öka lönsamheten i bolaget varslar nu limträfabriken Moelven Töreboda AB sex medarbetare om uppsägning.

- Vi har stor respekt för vad detta innebär för de kollegor som kommer att bli berörda, men vi har även ett ansvar för hela verksamhetens långsiktiga utveckling och i det perspektivet är detta rätt sak att göra, säger VD Johan Åhlén, i ett pressmeddelande.

Förhandlingar med de fackliga parterna inleds inom kort.

Omorganiserar bland tjänstemän
Efektiviseringsarbetet har framför allt kretsat kring att skapa produktionstekniska och organisatoriska förutsättningar för att både öka omsättning och sänka kostnader. Under 2014 Moelven fokuserat på att implementera en uppgradering av bolagets affärsystem samt forma tjänstemannaorganisationen för avdelningarna produktion, försäljning och projekt.

- Vi har gjort detta i en generationsväxling där vi samtidigt gjort flera rekryteringar till viktiga positioner, säger Johan Åhlén.

Affärssystemet vid den traditionella limträfabriken i Töreboda är nu implementerat och omorganisationen påbörjad. Utöver det har det gamla produktionsledningskontoret stängts och personalen har flyttat till huvudkontoret. Resultatet har lett till en effektivare tjänstemannaorganisation, där en övertalighet identifierats.

Positiv inför framtiden
Nedbemanningen har en potential att spara ca 4 Mkr. Denna besparing bidrar till målet att etablera företaget på en lönsam resultatnivå.
Omorganisationen till trots, har Johan Åhlén en framtidstro för Moelven Töreboda AB.

- Med en tajtare och bättre sammansatt organisation, bättre marknadsförutsättningar än på länge samt en god orderstock nu i början av 2015 ser vi ljust på framtiden, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078