23948sdkhjf

Avtal klart om nya Barkarby College

Järfälla kommun och Atrium Ljungberg har tecknat avtal för att tillsammans vidareutveckla det nya utbildningscentret.
Barkarby College kommer att bli ett utbildningscenter med fokus på naturvetenskap och teknik. I centret kommer högre utbildning att samsas med företag, kultur och service.

– Barkarby College ska bli en regional knutpunkt och en samlingspunkt för Barkarbystaden och Järfälla, säger Claes Thunblad kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun, i ett pressmeddelande.

Atrium Ljungberg vann tävlingen
Under våren 2014 bjöd Järfälla kommun in till en markanvisningstävling med syftet att hitta en samarbetspartner för den fortsatta utvecklingen av konceptet och den fysiska utformningen av Barkarby College. Under hösten 2014 valde Järfälla kommun att gå vidare med Atrium Ljungbergs förslag "Symbiosis". Förslaget var det som bäst motsvarade visionen för området. Atrium Ljungberg har också erfarenhet av liknande projekt där många funktioner integrerats i lyckade helhetslösningar.

Ett samarbetsavtal tecknades runt årsskiftet 2014/2015 och kommunstyrelsen beslutade den 2 februari att godkänna avtalet.

– Vi är stolta och glada över att få vara en del av den växande Barkarbystadens utveckling. Med markanvisningen har vi möjlighet att etablera oss i en av Stockholmsregionens mest intressanta knutpunkter, säger Ulrika Hellström, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Byggstart för projektet är beräknat till 2016. Den första etappen beräknas vara klar 2018.

14 000 nya bostäder
Barkarbystaden och Stockholm Väst med omland är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt med 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser till 2030.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063