23948sdkhjf

Myresjöhus bygger miljöanpassat i Västerås nya stadsdel

Tolv lågenergi-parhus har tagit form i Gäddeholm.
Ungefär en mil utanför centrala Västerås ligger Herrgårdsängen i Gäddeholm, ett helt nytt småhusområde och Västerås nya stadsdel. Här har Myresjöhus köpt loss kommunal mark, där man bygger sex lågenergi-parhus, med totalt tolv bostadsrätter i två plan.

Ekonomiskt boende
Det är moderna 4-rumslägenheter på 120 kvadratmeter med öppen planlösning. Bostadsrätterna byggs med egen energieffektiv, miljövänlig uppvärmning via bergvärmepumpar och god isolering.

– Att bygga och bo i ett lågenergihus innebär betydligt lägre energikostnader och pengar över till annat, samtidigt som man gör en värdefull insats för miljön, förklarar Tommy Schwartz, en av projektets representanter, i ett pressmeddelande.

Kvarter fullt av liv
I området har omfattande åtgärder vidtagits för att skapa en levande stadsdel. Bland annat har en ny tillfartsväg börjat byggas och en ny småbåtshamn, ett friluftsbad, ett café och en antikhandel invigdes under 2013. Under våren 2015 kommer en ny förskola att öppna.

– Det är ett levande område i otroligt vacker natur, säger Tommy. Björnöns naturreservat och kulturreservatet Gäddeholms herrgård ramar in allting och tillför ytterligare till rekreationsvärdet.

Brf Herrgårdsängen i Västerås säljstartades första veckan i februari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095