23948sdkhjf

Nimab tar uppdrag av Riksbyggen

Entreprenören har anlitats för byggnation av Lunds nya stadsdel.
Med avtalen påskrivna och schaktarbeten som inleds i februari så rycker Riksbyggens projekt med totalt 228 hyreslägenheter allt närmare, skriver fastighetsägaren i ett pressmeddelande.

Källby Vall, som projektet heter, utvecklas i samarbete med fackförbunden Byggnads och Kommunal, som går in som investerare. Nimab har anlitats som entreprenör för projektet, som i den första etappen omfattar två hus med 114 nya hyresrätter.

– Vi ser fram emot att starta ytterligare ett nytt projekt tillsammans med Riksbyggen på Källbyområdet, säger Ulf Persson, arbetschef på Nimab till Building-Supply.

Varierande bostäder
Lägenheterna i de flerfamiljshus som byggs i Källby Vall kommer att variera i storlek från ett rum och sovalkov på 36 kvm till tre rum och kök på 74 kvm. Husen blir i fyra våningar med inredd vind. Riksbyggen har tidigare uppfört bostads- och äganderätter i stadsdelen som är belägen i sydvästra Lund, och med de nya hyresrätterna tillgodoses ännu fler behov av upplåtelseformer.

Liksom bostads- och äganderätterna i området ritas hyresrättsprojektet av Kenji Miyazu på Jaenecke Arkitekter. Fastighetsägare blir ett fastighetsbolag med Byggnads, Kommunal och Riksbyggen. Riksbyggen står för projektutveckling, entreprenad och förvaltning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078