23948sdkhjf

NCC upprättar ett flertal förskolor i Varberg

Förskolorna byggs så att de enkelt kan omvandlas och förändras för framtida behov.
NCC startar nu bygget av en ny förskola för 160 barn i Trönninge. Förskolan byggs som passivhus och är den första av fem förskolor framtagna enligt ett koncept utvecklat i nära samarbete med Varbergs kommun. Ordervärdet för förskolan i Trönninge uppgår till cirka 50 MSEK.

Konceptet för förskolorna är utvecklat i strategisk partnering, en strukturerad samarbetsform där fokus ligger på en öppen och nära dialog mellan alla inblandade.

– Samarbetsformen gör att Varbergs kommun kan satsa på större förskolor och skapa en långsiktig och hållbar ekonomisk lösning för barnomsorgens lokalbehov. Byggnaden blir flexibel och enkel att bygga till och förändra i framtiden, säger Shahroz Sahba, affärschef på NCC Construction, i ett pressmeddelande.

Förskolan i Trönninge får åtta avdelningar med plats för totalt 160 barn mellan 1 och 6 år. För att möta framtida behov kan lokalerna omdisponeras till en F – 3-skola med plats för ytterligare 20 barn. För att minska energianvändningen och miljöpåverkan uppförs förskolan med passivhusteknik , vilket innebär att byggnaden till stor del värms upp av bland annat kroppsvärme från dem som vistas i lokalerna.

Bygget startar i februari och planeras stå klart i februari 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078