23948sdkhjf

De tävlar om Norrtälje Hamns nya utseende

Fem arkitektbyråer har gått vidare i projekttävlingen.
Intresset för att tävla om utformningen av det offentliga rummet i Norrtälje Hamn har varit stort. Fler än 30 arkitektbyråer från fem olika länder har lämnat anbud. Nu står det klart vilka som ska få tolka temat ”En levande stadsdel för barn, båtar och bad” i den fortsatta projekttävlingen.

Tävlingen, som arrangeras tillsammans med Sveriges Arkitekter, utlystes i november 2014 och sedan dess har projektgruppen för Norrtälje Hamn bedömt arkitekterna utifrån en rad tävlingskriterier.

– Vi har tittat på deras kreativa förmåga, referensobjekt och tidigare erfarenheter av liknande uppdrag. Anbudskvalitén har varit väldigt hög och det har varit en tuff uppgift att välja ut de fem, säger projektledare Roger Gustafsson, Norrtälje kommun, i ett pressmeddelande.

De fem tävlande arkitektbyråerna är:
• Funkia AB, Sverige
• SLA A/S, Danmark
• Sydväst Arkitektur & Landskap AB, Sverige
• Nivå Landskapsarkitektur AB, Sverige
• COBE ApS, Danmark

Tävlingsuppdraget innefattar det offentliga rummet överlag, men med fokus på tre delar i den nya stadsdelen; området vid piren, Hamntorget och sammankopplingen med den befintliga stadskärnan.

Startmötet med de tävlande arkitektbyråerna sker den 3 mars och vinnaren presenteras i oktober 2015. Därefter kan det vinnande förslaget genomföras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078