23948sdkhjf

Cirkulär ekonomi blir huvudtema på Ekobygg

Nätverket Cradle Net kommer till mässan för att diskutera begreppet.
Cirkulär ekonomi är ett nytt uttryck, som används i samband med hållbarhet. Men vad betyder det rent konkret, och vad är det som gör det cirkulärt? Som ett huvudtema på mässan Ekobygg kommer begreppet att redas ut av nätverket Cradle Net.

– Hållbarhet är för oss en fråga om att säkra framtiden. Genom att använda nya sätt att tänka, det vill säga använda cirkulär ekonomi och innovationer som en affärs- och utvecklingsstrategi, tror vi att vi kan hjälpa till att skapa ett positivt avtryck snarare än att begränsa sig till att försöka minska det negativa avtrycket i den pågående urbaniseringen, säger Johan Sidenmark, ordförande för Cradle Net, i ett pressmeddelande.

Cradle Net
Cradle Net är en plattform och mötesplats för affärsskapande samt utvecklande och främjande av cirkulär ekonomi. Organisationen, som består av bland andra, producenter, ekonomer och arkitekter, har många nytänkande medlemsföretag knutna till sig. Genom nätverkets events får medlemmarna höra det senaste om cirkulär ekonomi, samtidigt som de få en möjlighet att träffas och inspireras.

Ekobygg arrangeras i samband med Sweden Green Building Conference den 30/9 - 1/10 2015 på Kistamässan i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078