23948sdkhjf

Östermalmstorgs tillfälliga saluhall tar form

Nu startar bygget av den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg. Hittills har två entreprenörer kontrakterats för markarbeten.
Stockholms stad ska rusta upp och vitalisera Östermalms saluhall, bland annat genom att återskapa den ursprungliga stjärnformiga planlösningen från 1888. Under renoveringstiden kommer handlarna i Östermalms saluhall att bedriva sin verksamhet i en tillfällig saluhall på Östermalmstorg. Den 6 februari tas det första ”stenlyftet” för den tillfälliga saluhallen.

Arbetet kommer att pågå under totalt ett år. Under de första månaderna genomförs förberedande markarbeten och ledningsomdragningar, därefter påbörjas uppförandet av den tillfälliga saluhallen.

- Skalet kommer att gå relativt snabbt att få upp men sedan behöver vi självklart arbeta en hel del invändigt i byggnaden innan den kan öppna för inflytt av handlarna i februari nästa år, säger Linda Laine från Stockholms stad till Building Supply.

Handlarna kommer att nyttja hallen under cirka två år när ordinarie saluhall håller stängt för renovering och utveckling.

Cirka 30 entreprenörer engagerade
Hallen är ritad av Tengbom arkitekter och byggs med en spännande och ljus design som ska tillföra hela området något positivt. Materialen är enkla och miljövänliga.

Ett 30-tal entreprenörer kommer att anlitas, och hittills har Frijo och BM byggmontage kontrakterats för markschaktningen.

Projektbyrån är extern projektledare för bygget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11