23948sdkhjf

Peab tar hem internationellt uppmärksammat avtal

344 bostäder ska byggas med grön profil och innovativ design.
Peab har tecknat avtal med Rosendal Fastigheter om byggnation av 344 nya lägenheter i bostadsområdet Rosendal i Uppsala. Uppdraget omfattar en byggnad om 27-50 kvm fördelade på sex våningar med en stark prägel av miljö och design.

- Intresset för projektet har varit stort och projektet har redan uppmärksammats i internationell press för dess gröna profil och innovativa design. Det har varit viktigt för oss att välja en erfaren byggare som kan infria förväntningarna, säger Henrik Svanqvist, VD på Rosendal Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Topp fem
Projektet har bland annat valts ut till ”Best Green House” av GreenSource, en av USAs mest välrenommerade arkitekttidningar samt uppmärksammats i tidningen Arkitektur. Huset är i topp fem i Sverige när det gäller energiförbrukning (27,5 Kwh/m2 och år).

Merparten av lägenheterna får en takhöjd på 3,7 meter och ett sovloft på ca 14 kvm. I byggnaden kommer även en livsmedelsaffär, restaurang, gym samt kontorslokaler att uppföras. Husets takterrass innefattar 200 meter löparbana, streetbasketplan och soltrappa.

Projektet är en totalentreprenad och kontraktssumman uppgår till 342 Mkr. Arbetet påbörjas omgående och beräknas vara klart sommaren 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093