23948sdkhjf

Grönt ute, grönt inne i Linköpings nya område

På uppdrag av Riksbyggen bygger nu Lindstams Bygg om park till bostäder med stark miljökaraktär.
Det är ett tidigare parkområde i centrala Linköping som nu blir bostadsrätter och byggherren Riksbyggen tänker sig att den känslan ska vara kvar när husen står klara för inflyttning.

– Det här området blir grönt till utseendet med trädkantade gator, en grönskande innergård och nya cykelbanor, säger Riksbyggens marknadsområdeschef Anders G Jacobson, i ett pressmeddelande.

Byggfirman Lindstams Bygg har anlitats för att uppföra de tre punkthusen med 4-5 våningar i den nya stadsdelen Övre Vasastaden. Totalt byggs 44 lägenheter i storlekarna 56-157 kvm.
Bravida i Linköping har kontrakterats som installatör för projektet.

Betalar för den egna förbrukningen
Energiförbrukningen i Brf Vasalunden kommer att ligga 25 procent lägre än Boverkets krav. Och individuell mätning av hushållsel samt kall- och varmvatten uppmuntrar till lägre energiförbrukning. Man betalar enbart för det man själv använder.

I topp
Den största miljönyheten kommer däremot inte att ses; Brf Vasalunden blir ansluten till Linköpings första sopsugsanläggning. Hushålls- och komposterbart avfall sugs upp via rör under marken till en uppsamlingscentral.

Linköpings kommun gav Brf Vasalunden toppbetyg i fyra av fem miljöklasser och totalt 17 av 18 poäng – högst bland alla bostadsbolag i området. Riksbyggen certifierar även Vasalunden enligt den oberoende certifieringen Miljöbyggnad.

Första spadtaget tas den 12 februari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094