23948sdkhjf

MVB rustar upp resecentrum

Logistiken med ett stort antal resenärer var en utmaning när Trollhättans resecentrum moderiniserades.
MVB Backgården har fått i uppdrag av Västtrafik att rusta upp och modernisera Trollhättan resecentrum. I den första etappen som stod klar den 9 februari, har bland annat en klimatisering av den befintliga ankomsthallen genomförts, där nya ytterväggar och dörrar har byggts för att hålla värmen inomhus. Dessutom har ett personalrum för chaufförerna upprättats.

Att resecentrum ligger vägg i vägg med centralstationen medför att ett stort antal människor rör sig i i området kring byggplatsen. Detta har påverkat projektet.

– Det har varit ett komplicerat uppdrag på grund av logistiken med provisorier för alla resenärer, säger Jan-Uno Jansson, arbetschef, till Building-Supply.

Plats för fler bussar
Sedan oktober pågår också byggnation av sju nya hållplatser för bussarna som gör det möjligt att utöka trafiken vid Trollhättan resecentrum. Här skapar MVB bland annat gater och skärmtak. Arbetet förväntas vara klart om cirka tre månader.

Därefter kommer Trollhättans Stad att bygga om och rusta upp bussplanen. Västtrafik räknar med att bussarna kan börja stanna vid de nya hållsplatserna vid halvårsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078