23948sdkhjf

Billiga och yteffektiva bostäder till Midsommarkransen

Specifik form och moduler ska hålla kostnaderna nere och samtidigt skapa rymd i lägenheterna.
Familjebostäder, tillsammans med Origo Arkitekter, har vunnit en markanvisningstävling i Midsommarkransen med ett förslag om 30 ungdomslägenheter. Tävlingen, som utlystes i juni förra året, eftersökte förslag på bostäder som kombinerar en låg hyresnivå med innovation och nytänkande för yteffektivitet.

Familjebostäders och Origo Arkitekters förslag innebär att man bygger med moduler för att hålla nere kostnaderna. Lägenhetsmodulerna är kilformade och när de sätts ihop får huset en spännande s-form. Formen på huset tillsammans med ett centralt placerat trapphus gör att långa och trista loftgångar kan undvikas. Att lägenheterna är vinklade gör att de känns rymligare och kan möbleras mer flexibelt.

– Vi har visat på smarta lösningar för små bostäder med stora kvaliteter. Ytor för umgänge, ett ordentligt kök, förvaring och sovalkov samsas i en lösning som även innebär en kostnadseffektiv produktion som håller hyrorna nere, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef Familjebostäder, i ett pressmeddelande.

Familjebostäders vinnande förslag presenterar nyproduktion av 30 ungdomslägenheter i storlekarna 29,5 och 33,5 kvm till en hyra om 4 080 respektive 4 630 kr/mån. Möjlig byggstart planeras till 2017.
Förslaget är utvecklat av Familjebostäder och Origo Arkitekter
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094