23948sdkhjf

Lindbäcks tar betydelsefull order

Inom koncernens satsning på att bygga och förvalta bostäder i egen regi, planeras nu 280 nya lägenheter vid Luleå universitet.
Lindbäcks Bygg har förvärvat mark av Akademiska Hus för byggnation av 280 lägenheter vid universitetsområdet i Luleå. Projektet omfattar nyproduktion av fem flerfamiljshus i 2-7 våningar med tillhörande utvändiga lokaler för förråd, tvätt och gemensamhetsaktiviteter, exempelvis bastu och relax.

Byggföretaget inom Lindbäcks står som totalentreprenör och överlämnar en nyckelfärdig produkt till Lindbäcks fastigheter. Uppdraget inkluderar även mark och grundarbeten.

– Ordern betyder en fortsatt stabil orderingång för vårt byggföretag och för vårt fastighetsbolag betyder det en än mer stärkt roll som ägare av studentbostäder i Luleå som nu kommer att uppgå till över 1 300 stycken, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef Lindbäcks, till Building Supply.

De förberedande byggnadsåtgärderna kommer att påbörjas under hösten 2015. Första inflyttning i de nya studentbostäderna är beräknad till höstterminen 2016.

Satsar på egen produktion
Uppdraget, som är relativt stort för byggföretaget, är ett led i Lindbäcks-koncernens satsning att öka bygga mer och då även förvalta lägenheterna i egen regi. Målet är att inom en nära framtid så ska 40 procent av produktionen ske i egen regi.

Vid årsskiftet 2017/2018, planerar Lindbäcks att etablera en ny fabrik och då beräknas nyproduktionsvolymen, som idag är 200mkr/år, öka till cirka 800 mkr/år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078