23948sdkhjf

Ytterligare byggherre tar kontrakt i Flemingsberg

150 nya lägenheter med fokus på forskare och studenter ska utvecklas.
Som Building Supply tidigare skrivit om har Huddinge kommun utlyst markanvisningstävling för bostadsbyggande längs med Hälsovägen i Flemingsberg. Nu har även Concent tagit hem ett avtal som innebär utveckling av cirka 150 lägenheter. Då omfattande etableringar av bland annat Polisutbildningen vid Södertörns Högskola och Röda korsets sjuksköterskeutbildning genomförts i Flemingsberg är fokus för lägenheterna studenter och forskare.

– Vi ser att Flemingsberg har en stor utvecklingspotential och kommer att agera som ett nav kommunikationsmässigt i Stockholmsregionen. Vi kommer att utveckla hållbara, attraktiva och prisvärda bostäder, säger Sara Johansson, projektutvecklare på Concent, i ett pressmeddelande.

Bebyggelsen kompletterar befintlig bosättning och har sin utgångspunkt i kommunens översiktsplan, där Flemingsberg har pekats som ett utvecklingsområde tillsammans med Visättra Ängar.

Projektet har en yta om cirka 8 500 BTA och de 150 lägenheterna kommer att bestå av mindre 1-3-rumslägenheter med ytor mellan ca 30-55 kvm. Detaljplan drivs fram till 2017 och inflytt beräknas under 2018-2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079