23948sdkhjf

Akademiska Hus samarbetar med Polisen

Nya lokaler tar form när polisutbildningen flyttar till Flemingsberg.
Våren 2015 flyttar polisutbildningen till Campus Flemingsberg i Huddinge och blir en del av Södertörns högskola. Akademiska Hus och Södertörns högskola har tillsammans tecknat avtal om att utveckla både nya och befintliga lokaler för polisprogrammets.

Byggprojektet på Alfred Nobels Allé 12 och 14 delas upp i två delar, en ombyggnad och en nybyggnad, totalt cirka 12 700 kvadratmeter. Lokalerna kommer att innehålla bland annat skjutbanor, övningshall, lärosalar, rum för administration, omklädningsrum, förråd och garage. I markplanet byggs en huvudentré. Utvändigt iordningsställs en mindre körgård för övningar. De båda husen är sammankopplade under mark.

– Vi är glada att allt nu är klart inför bygget av dessa viktiga hus. Vi har haft som mål att få till en samlad miljö för polisutbildningen här i Flemingsberg. Det här är ett viktigt steg i detta, säger Moira von Wright, rektor vid Södertörns högskola.

Byggstart sker våren 2016 med inflyttning i både ny- och ombyggnationen under 2017. Akademiska Hus investerar cirka 250 miljoner kronor i projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078