23948sdkhjf

Tyréns projekterar k-märkt

Tyréns har vunnit två prestigeuppdrag rörande Konserthuset och Medborgarhuset i Stockholm.
Uppdragen som Tyréns har tagit hem omfattar ombyggnationer och upprustning av utvändiga och invändiga miljöer. El- och ljudanläggningar, belysning, sanering av el-ledningar samt renovering och komplettering av inredning. Byggnaderna är K-märkta och Tyréns kommer därför även lägga stor vikt vid det estetiska gestaltningsarbetet. Det totala ordervärdet uppskattas till 3,5 MSEK.

– Utmaningen med den här typen av arbete är att få in ny teknik i sådana här gamla byggnader. Dessutom ska vi logistiskt få det att fungera eftersom de befintliga verksamheterna i lokalerna måste vara i gång under projektets genomförande, säger Åke Larsson, uppdragsansvarig och affärsutvecklare El på Tyréns.

Medborgarhuset
Medborgarhuset är ritat av arkitekt Karl Martin Westerberg och uppfördes mellan åren 1936-39 för att tillgodose stockholmarnas behov av samlings- och möteslokaler. Byggnaden utrustades dessutom med ett badhus och bibliotek. Tyréns uppdrag omfattar upprustning av tekniska installationer i Medborgarhusets samtliga delar till en yta på cirka 14 000 kvadratmeter.

Konserthuset
Konserthuset på Hötorget byggdes mellan 1924-26 och är ritat av arkitekt Ivar Tengbom. Huset rymmer 1776 sittande gäster och är varje år värd för flera större evenemang, bland annat utdelningen av Nobelpriset. Uppdraget innebär vissa ombyggnadsarbeten men avser i huvudsak upprustning av utvändiga ytor samt renovering av vissa invändiga miljöer, inkluderat ljud- och el-anläggning, sanering av el-ledningar, restaurering och komplettering av inredning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078