23948sdkhjf

Grontmij anlitas för ny arena

Nya Studenternas ska ta form i Uppsala.
Grontmij har fått i uppdrag av Sportfastigheter i Uppsala att göra en förstudie och programhandling VVS, energi, samt styr och övervakning för arenan Nya Studenternas. Målet är att skapa en modern arena för elit- och breddfotboll, men även andra aktiviteter.

Den nya arenan ska få konstgräs och plats för 10 000 åskådare, utbyggbar till 15 000, där nuvarande Studenternas IP ligger. Ett arenatorg kommer att placeras mellan fotbollsarenan och stadsparken.

– Vi är glada och stolta över att få vara med i ett prestigeprojekt som det här, säger Peter Falk, projektledare på Grontmij, i ett pressmeddelande.

Nya Studenternas kommer enligt planerna innehålla restaurang och gym, och i anslutning till arenan kommer även kontor, kommersiella lokaler samt eventuellt bostäder att skapas. Hela projektet kommer att präglas av höga hållbarhetsambitioner.

Ytterligare sporthallar
Grontmij medverkar också i utredningen om var en eventuell kommande bandyhall bör placeras. Den nya bandyarenan ska också bli en arena för elit- och breddbandy, och preliminärt ha plats för upp till 4500 åskådare.

Dessutom ska Grontmij utföra projektering från programhandling till bygghandling för Lötens fotbollscentrum, som ska fungera som temporär fotbollsarena under byggtiden.

Nya Studenternas beräknas stå färdigt 2019, och byggstarten är planerad till 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094