23948sdkhjf

Brabo bygger för den aktiva människan

150 nya bostäder med fokus på hälsa ska upprättas i Stockholm.
Efter en markanvisningstävling i Huddinge och anvisning från Stockholms Stad, står det klart att Brabo ska bygga cirka 150 nya bostadsrätter i Stockholm.

100 av bostäderna ska byggas på Hälsovägen i Flemingsberg i Huddinge, där Brabo har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen. Förslaget omfattar omkring 100 bostadsrätter och integrerar träningsmöjligheter, skapar utrymme för vardagsmotion och tar vara på de fördelar som Flemingbergsparkens omgivningar ger. Totalt ska 450 bostäder att byggas i området med trolig start 2016.

– Vårt koncept riktar sig till aktiva människor och innebär att vi bygger för att underlätta livet för den som till exempel cyklar till och från jobbet, styrketränar för att öka orken och löptränar eller åker skidor på fritiden. Greppet innebär ett mervärde som rimmar väl med hållbarhet, vilket föll kommunfullmäktige i smaken, säger Andreas Möller, VVD på Brabo.

Hälsa i Aspudden
Ytterligare cirka 50 bostadsrätter baserade på Brabos hälsobefrämjande koncept kommer att byggas i Aspudden. Det nya området ska erbjuda totalt drygt 300 bostads- och hyresrätter och tydligare knyta samman Aspudden och Midsommarkransen med Stockholm. Första inflyttning beräknas till år 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078