23948sdkhjf

Akademiska hus och ByggVesta ger rum åt mer än 800 studenter

Genom kompiskontrakt kan studenterna dela på hyran i de 450 nya bostäderna i Flemingsberg.
Akademiska Hus har tecknat avtal med bostadsföretaget ByggVesta om försäljning av mark på Campus Flemingsberg. Tillsammans har de arbetat fram en detaljplan för fler än 450 student- och forskarbostäder som antogs av Huddinge kommun i somras.

Bostadshusen innehålla lägenheter i olika storlekar, från 1:or till 4:or med yteffektiva och flexibla planlösningar som möjliggör så kallade kompiskontrakt där flera hyresgäster delar på hyran. Det innebär att mer än 800 studenter skulle kunna bo i lägenheterna.

– Vi anstränger oss för att det ska byggas fler studentbostäder i regionen då studentbostadsbristen slår väldigt hårt mot Stockholms konkurrenskraft som studie- och forskningsort, säger Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus region Stockholm.

Stöttar studenter
Bostäderna i Flemingsberg kommer att byggas utefter ett koncept som ByggVesta har utvecklat tillsammans med universitet och högskolor som ska ge plusvärden för studenterna. Bland annat blir de boende en del av en social miljö med aktiviteter och boendevärdar som motverkar utanförskap och bidrar till bättre studieresultat.

Byggstart planeras till juni 2015 och därefter med första inflyttning efter två år.

Sthlm6000+
Studentbostadsprojektet i Flemingsberg är en del i initiativet Sthlm6000+, ett stadsutvecklingsprojekt som lyckats ena regionens offentliga och privata aktörer för att ta fram fler studentbostäder i Stockholm. Tillsammans har kommuner, landsting, byggföretag, lärosäten och studentorganisationer skrivit under på att det senast 2017 ska finnas minst 6 000 nya inflyttningsklara studentbostäder och kötiden ska därmed kortas till under en termin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079