23948sdkhjf

Lyckad emission i Nya SFF

Erbjudandet blev snabbt fulltecknat.
I januari lanserade Wihlborgs, Fabege, Platzer, Diös och Catena ett gemensamt MTN-program om 8 000 Mkr genom det nyetablerade finansbolaget Nya Svensk FastighetsFinansiering AB, Nya SFF.

Nya SFF är ett effektivt sätt att nå kapitalmarknaden via säkerställda MTN och ett sätt att bredda basen för bolagets upplåningsstruktur.

Den 16 februari gick Nya SFF ut med ett emissionserbjudande som snabbt blev fulltecknat. Sammantaget tecknades obligationer om 2 025 Mkr på löptider mellan två och fem år, till såväl fast som rörlig ränta, varav Wihlborgs lånar 1 343 Mkr.

– Vi är mycket glada över kapitalmarknadens stora intresse och att vår första emission i Nya SFF blev så lyckad. Genom Nya SFF har vi nu börjat nyttja ytterligare en finansieringskälla som komplement till dagens upplåningsstruktur, kommenterar Arvid Liepe, Ekonomi-och finanschef för Wihlborgs Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Nya SFF ägs av Wihlborgs Fastigheter, Catena, Diös Fastigheter, Fabege och Platzer Fastigheter Holding till 20 procent vardera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094