23948sdkhjf

Upphandlingar av fastighetsvärmepumpar underlättas

Genom GTVF 14 ska meningsskiljaktigheter vid upphandlingar undvikas.
Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, Fastighetsägarna, Riksbyggen, SABO , Bostadsrätterna och HSB har tillsammans tagit fram gemensamma villkor för totalentreprenader av värmepumpar i fastigheter, GTVF 14.

GTVF 14 förtydligar ansvaret för viktiga områden vid en värmepumpentreprenad och fungerar som ett komplement till ABT 06. En av de viktigare delarna handlar om vilka uppgifter entreprenören baserar sitt anbud på och vem som lämnat dessa uppgifter. Även återställning av mark finns med i GTVF 14.

– Målet med detta arbete har främst varit att underlätta för både beställare och entreprenör. Entreprenader av den här typen är komplicerade och många beställare har liten erfarenhet, säger Per Forsling på Fastighetsägarna, i ett pressmeddelande.

Ska minska missförstånd
Genom att ge extra tydlighet i de delar av entreprenaden där det finns stor risk att parterna kan missförstå varandra, minskas utrymmet för olika tolkningar både före, under och efter entreprenaden. Det spar både tid, pengar och energi om konflikter kan undvikas.

Projektet fortsätter och ytterligare hjälpdokument som exempelvis kontraktförslag, förfrågningsunderlag och checklistor ska tas fram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078