23948sdkhjf

De toppar NKI

JM får sällskap av Besqab, HSB och NCC när det gäller kundnöjdhet.
Bostadsutvecklaren JM AB har för sjätte året i rad Sveriges nöjdaste bostadsköpare. JM uppvisar en mycket hög kundnöjdhet med ett NKI-värde på 78 vilket är en enhet högre än i fjol. Detta visar Prognoscentrets branschmätning som är en årlig nöjdkundundersökning bland bostadsutvecklarnas kunder.

Bra för branschen
För första gången presenteras också de företag som ligger på andra och tredje plats i NKI-ligan. Tre aktörer delar på andraplatsen i år - Besqab, HSB ProjektPartner och NCC. Även dessa tre företag har mycket nöjda kunder, med ett NKI-värde på 76.

- Vi är väldigt glada för att i år kunna presentera de fyra företag som visar upp den högsta kundnöjdheten. Vi tror att det är bra för branschen totalt sett samtidigt som det ger konsumenterna större möjlighet att väga in tidigare kunders erfarenhet i sitt köpbeslut, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.

Östberget i topp
Överlag står sig bostadsutvecklarna bra i en jämförelse med andra branscher trots att branschindex backar en enhet i år och nu ligger på 73.

Det enskilda bostadsprojekt som har de nöjdaste köparna heter Östberget Stadsvyn. Projektet är uppfört av Veidekke och har uppnått ett mycket högt NKI-värde på 87.

Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på drygt 7000 svar från bostadsköpare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062