23948sdkhjf

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor skapar nytt liv i modern klassiker

I veckan återinvigdes det renoverade biblioteket i universitetsområdet Frescati.
Uppdraget att omvandla biblioteket till en verksamhet som uppfyller dagens funktionella krav gick till Scheiwiller Svensson Arkitektkontor. Ett kontor med stor erfarenhet och en lång och nära relation till ursprungsarkitekten Ralph Erskine. Bland arkitekternas tidigare samarbetsprojekt kan nämnas ”Aula Magna” i Frescati och ”Arken” i London.

– Det har varit ett delikat projekt, berättar Inger Lindberg Bruce, ansvarig arkitekt på Scheiwiller Svensson Arkitektkontor. Vi har varit noga med att förändringarna sker i Erskines anda, där personal och studenter har fått stå i centrum.

Det var i mitten på 70-talet som arkitekt Ralph Erskine fick uppdraget att rita det nya universitetsbiblioteket i Frescati i Stockholm och 1983 inviga det nya biblioteket. Slutnotan landade på 105 miljoner och biblioteket blev med sina öppna samlingar en trendsättare inom biblioteksväsendet och är idag, med sin dryga 1,5 miljoner årliga besökare, en av Stockholms mest välbesökta kulturinstitutioner.

Nya uppdrag
Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har i dagarna påbörjat arbetet med ännu en ikonbyggnad. Tillsammans med de engelska arkitekterna Caruso St John Architects uppdaterar vi Gunnar Asplunds tjugotalsklassicistiska byggnad Stadsbiblioteket i centrala Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078