23948sdkhjf

Goodtech når milstolpe i Hallandsåsen

Nu är ljusen tända i tunneln.
De omfattande elanläggningarna för de två långa spårtunnlarna om nio kilometer i Hallandsåsen är nu spänningsatta. Goodtech har därmed nått en viktig milstolpe i sin kraft- och elinstallationsleverans till Trafikverket.

Spänningssättningen pågick intensivt under fem dagar i början av februari och medför att Goodtech nu levererat och driftsatt bland annat två nätstationer, två satellitstationer och två teknikhus utanför tunnlarna samt kraftförsörjningsutrustning som exempelvis mellanspänningsställverk, transformatorer och lågspänningsställverk till tvärtunnlarna inne i Hallandsåsens två spårtunnlar.

– För oss på Goodtech, men även Hallandsåsen i stort, var spänningssättningen ett gott bevis på att projektet funnit rätt spår för att nå målsättningen om en trafikstart den 15 december 2015, säger Göran Jakobsson, Regionchef Infra System inom Goodtech, i ett pressmeddelande.

Goodtech fortsätter nu med sina projektåtaganden fram till trafikstart i december. Det omfattar bland annat leverans och installation av växelvärme, bangårdsbelysning och belysning till tillfartsvägar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.442