23948sdkhjf

Lindbäcks Bygg tar första spadtaget för nyetablering

I den nya fabriken i Piteå Hamn kommer produktionstakten att fördubblas.
Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks Bygg, kommer tillsammans med Peter Roslund, Piteås kommunalråd, att ta det första spadtaget till Lindbäcks nya fabrik i Piteå Hamn den 26 februari.

Den svenska bostadsbristen har gjort att efterfrågan har ökat och då framförallt på industriellt tillverkade flerbostadshus som fortsätter att ta stora marknadsandelar. Därför etablerar nu Lindbäcks en ny produktionsenhet i Piteå med dubbelt så stor kapacitet som den nuvarande fabriken.

Fabriken kommer att stå färdig inom tre år och man kommer då att kunna att kunna producera cirka 2400 kvadratmeter nyckelfärdiga bostäder i veckan. I den nuvarande fabriken produceras 1200 kvadratmeter per vecka. Investeringskostnaden för den nya fabriken är 350 miljoner kronor och 150 personer kommer rekryteras i samband med att produktionen i den nya enheten inleds.

– Efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus ökar hela tiden och i takt med den har planerna på en ny fabrik vuxit fram. Med den nya fabriken kommer vi att utveckla vår tekniska plattform för att ytterligare öka flexibiliteten och möjligheten att kundanpassa våra produkter, säger Stefan Lindbäck, vd för familjeföretaget Lindbäcks Bygg, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094