23948sdkhjf

Dom hot mot studentbostäder

Om en ny dom i Växjö blir vägledande blir den redan svåra bristen på studentbostäder än värre, menar deltagare i Sthlm6000+.
En aktuell dom från mark- och miljödomstolen i Växjö hotar att bromsa byggandet av nya studentbostäder på de orter där bostadsbristen är som störst. Detta skriver deltagare i projektet Sthlm6000+ på SvD Opinion idag enligt ett pressmeddelande från Akademiska Hus.

Domstolen anser att tidsbegränsade bygglov för studentbostäder inte bör tillåtas där behovet av dem är permanent. Om domen, som avser 96 studentbostäder i Kalmar, blir vägledande kommer den redan svåra situationen att bli än värre, skriver artikelförfattarna. De menar att tidsbegränsade bygglov för studentbostäder minskar trycket på bostadsmarknaden och utgör ett viktigt komplement till permanenta lösningar eftersom ytor som för tillfället inte behövs för annat kan utnyttjas.

Samtliga undertecknare av artikeln deltar i stadsutvecklingsprojektet Sthlm6000+ som ska bidra till att minst 6000 nya studentbostäder byggs i Stockholmsregionen till och med år 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125