23948sdkhjf

FLEX levererar till Peabbygge

Systemdörrar installeras i byggjättens kontorskomplex på Lyckholms.
År 1880 grundade Johan Wilhelm Lyckholm ett av Sveriges största bryggerier i Göteborg. De anrika byggnaderna står kvar, men tiderna förändras och Peab är nu i full gång med att bevara, rusta upp och förnya området. I dagarna flyttar Peab själva samt externa hyresgärster in i de nya kontorslokalerna som inretts med systemväggar från FLEX Interior Systems.

I den första etappen byggs bland annat ett kontorshus på 13 våningar. Här ska 11 000 kvadratmeter moderna, flexibla kontor miljöcertifieras enligt Breeam. Med egna kontorslokaler i fem av planen samlokaliserar Peab sitt Göteborgskontor från tre tidigare adresser.

Professionellt arbete
Projektet är ett mycket bra exempel som visar hur den effektiva metoden att bygga med systemväggar från FLEX fungerar. Ledtiden har varit att färdigställa ett kontorsplan var 8:e dag.

– Det har varit ett tufft tidsschema under byggtiden och vi kan konstatera att montageteamet på FLEX vet precis hur det här ska skötas på ett professionellt sätt, säger Christian Helmström, ansvarig samordnare på Peab.

Nu går arbetet vidare, med montage på ytterligare tre plan, där kontorslokaler för externa hyresgäster växer fram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25