23948sdkhjf

Bravida på ny marknad

Förvärv inom elkraft ger installationsjätten en unik position.
Bravida har förvärvat ABEKA El & Kraftanläggningar AB med säte i Nyköping. Bolaget arbetar med elkraftanläggningar från 0,4 till 400 kV och affären öppnar nya möjligheter för Bravida.

– Med förvärvet kompletterar Bravida sitt erbjudande med kompetens inom elkraftstjänster på en högspänningsmarknad, något vi inte arbetat med tidigare, säger Stefan Danielsson, regionchef Bravida El Stockholm.

ABEKA utför tjänster vid exempelvis installation av elanläggningar, konstruktion av kraftstationer, drift och underhåll av kraftstationer och elnät samt byggnation av transformatorstationer. Vanliga kunder till ABEKA är eldistributörer, nätägare, vindkraftsparker, kommuner och tung industri. Genom affären kan Bravida tillsammans med ABEKA erbjuda tjänster i hela elkraftsnätet; från kraftkällan i hela kraftnätet ut till vägguttag.

– Det är en unik position som Bravida skaffar sig på den svenska marknaden i och med förvärvet, med möjligheter till en stark tillväxt, säger Filip Bjurström, divisionschef Bravida division Stockholm.

Företaget har 39 anställda och omsatte år 2013 188 miljoner kronor. Tillträde sker 26 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079