23948sdkhjf

Nu ska Kungsbacka bli en riktig stad

I sitt nya projekt satsar Aranäs på en modern och mångsidig stadskärna.
Kungsbacka är i dag Hallands näst största kommun med cirka 80 000 invånare, men Kungsbacka stad än fortfarande liten med sina 20 000 invånare. Detta ska det nu bli ändring på när Aranäs bygger en helt ny stadsdel i centrala Kungsbacka.

– Vi tror att den nya stadsdelen kommer att göra Kungsbacka till en riktig stad. Här planerar vi en blandstad – med bostäder, kontor, restauranger och butiker. En levande stad helt enkelt, säger Jonas Håkansson, vd på Aranäs, i ett pressmeddelande.

På området där stadsdelen ska växa fram finns idag en stor parkeringsplats och en öde rivningstomt. Här ska istället 250 bostäder, 10 000 kvm kontorsytor och lokaler för handel och servicenäring ta form. Genom att förtäta centrum med det nya kvarteret kommer Kungsbacka få en mångsidig och modern stadskärna.

– Vi vill att Kungsbacka ska fortsätta utvecklas och vara en plats för alla. Då måste också tätorten vara attraktiv. Stadsdelen är ett viktigt steg på vägen att skapa ett mer spännande Kungsbacka, säger Jonas Håkansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078