23948sdkhjf

Riksbyggen tar helhetsansvar för Haningeterrassen

Tillsammans med SveaNor skapas 500-600 nya bostäder i området.
I expansiva Haninge kommun utvecklas Haningeterrassen till en pulserande citykärna med ny bussterminal, 500-600 nya bostäder, affärer, biograf och närhet till natur. Det är nu klart att Riksbyggen ensamt ansvarar för bostadsutvecklingen och tar tillsammans med exploatören SveaNor helhetsansvar för projektet, vilket innebär att Riksbyggen kommer bygga 500-600 nya bostäder där Handenterminalen i Haninge i dag ligger .

– Vi tar oss an den här möjligheten med glädje och stolthet, säger Joanna Berg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Söderort, i ett pressmeddelande.

Omvandlingen av Handenterminalen med omgivning till en blandad stadsmiljö har redan inletts. I området skapas bostäder för över 1000 nya kommuninvånare, affärer, restauranger, nöjen samt en biograf med 3-5 salonger. Haninge kommun kommer i samband med detta arbete att uppföra ett nytt allmänt torg ovanpå bussterminalen, som är tänkt att bli en livfull plats och ett nav för den nya stadsbildningen som inramas av butiker, caféer och verksamhetslokaler.

– Det här är en unik möjlighet för Riksbyggen, säger Dennis Söderlund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Söderort. Nu får vi möjlighet att göra det vi kan bäst som samhällsutvecklare, det vill säga ta ett helhetsgrepp på ett område och arbeta för ett gott liv både i och mellan husen.

Totalt sker omvandlingen i åtta etapper med inriktning mot stora och små barnfamiljer, yngre och förstahandsköpare samt seniorer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078