23948sdkhjf

Historisk order för Nybergs Entreprenad

På uppdrag av region Gotland ska Nybergs Entreprenad bygga om Sävehuset i Visby. Ordervärdet uppgår till 192 miljoner, vilket är det största i bolagets historia.
– För oss lokalt så är projektet det största jobbet i Nybergs historia, säger Per Stephani, vd/affärschef Nyberg Entreprenad till Building Supply.

Projektet omfattar en total ombyggnad av gymnasiebyggnaden Sävehuset i Visby. Bland annat kommer huvudbyggnaden att få en helt ny planlösning med en ny huvudentré. Dessutom ska lokaler för bland annat Kulturskolan, som undervisar i teater, dans och musik, inrymmas i byggnaden. Detta ställer höga krav när det gäller ljudmiljö. Även utvändigt arbete som parkeringsplatser, miljöhus och trappor ska genomföras. Utbyggnaden omfattar en yta på cirka 420 kvm och när arbetet är klart kommer Sävehuset totalt att vara 13 150 kvm stort.

För Nybergs innebär uppdraget en trygghet inför framtiden.

– Ett uppdrag av denna storlek och längd på utförandetid ger en stabilitet och trygghet, vilket inte är inte vanligt på en ö där jobben oftast är mindre och med kort utförandetid. Vi kommer att ha cirka halva vår byggorganisation på detta projekt, säger Per Stephani.

Projektet kommer att genomföras tillsammans med moderbolaget NCC samt ett stort antal underentreprenörer. Byggstart är beräknat till senare delen av mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078