23948sdkhjf

Wästbygg vinner markanvisningstävling i Tullinge

De 124 lägenheterna är en del av Wästbyggs satsning för att minska bostadsbristen bland unga.
Kommunstyrelsen i Botkyrka kommun har utsett Wästbygg Projektutveckling Stockholm till vinnare i den markanvisningstävling för ungdomslägenheter som varit utlyst. Sju bidrag kom in.

– Vi är mycket glada över att vårt förslag har utsetts till vinnare bland så många tävlande och att vi får möjlighet att bygga dessa eftertraktade bostäder, säger Pero Popovski på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB, i ett pressmeddelande.

Wästbyggs förslag innehåller 124 lägenheter och ska byggas i ett parkområde på Solskensvägen i Tullinge. Området ska även fortsättningsvis kunna användas för rekreation, varför en viktig faktor är att bostäderna ska smälta väl in i omgivningen samt att tillgängligheten till parken behålls.

– Solskensvägen är en del av vår målmedvetna satsning på små, yteffektiva och prisvärda bostäder i kollektivtrafiknära lägen för att minska bostadsbristen bland ungdomar. Tillsammans med våra bostadsprojekt i Älvsjö och Huddinge innebär det här att vi kommer uppföra 850 bostäder för unga och studenter de närmaste åren, säger Pero Popovski.

Den nya detaljplanen beräknas antas under 2016 och byggstart kan då ske under 2017 med inflyttning cirka ett år senare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063