23948sdkhjf

Skanska mot åtal i brasiliansk mutskandal

Enligt uppgifter till Ekot kommer åtal att väckas mot Skanskas dotterbolag i Brasilien – som står anklagade för mutor till det statliga oljebolaget Petrobas.
– Skanskas anställda har personligen betalat ut mutor till Petrobras chefer, säger åklagaren Carlos Fernando dos Santos Lima till Ekot.

Enligt Ekot kommer åtal att väckas inom en dryg månad. Bevisen ska vara övertygande och innehålla bland annat vittnesmål och telefonavlyssning. En av Petrobas chefer ska i förhör ha erkänt att han tagit emot mutor på flera miljoner kronor från Skanskas representant i landet.

I ett pressmeddelande bekräftar Skanskas pressavdelning att dotterbolaget Skanska do Brasil är ett av de företag som inkluderas i utredningen. ”Skanska har nolltolerans mot korruption och ser allvarligt på situationen”, skriver Skanskas pressavdelning.

I juli 2014 annonserade Skanska att verksamheten i Latinamerika skulle avvecklas. En ny vd för Skanska Latinamerika utsågs, även flera andra nyckelpersoner har ersatts. Enligt bolaget kommer man att slutföra de pågående byggprojekten och inte bjuda på nya. Drift- och underhållsverksamheten kommer att avyttras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094