23948sdkhjf

Rådhuskvarteret vann Årets Bygge 2015

Kristianstads kommun tog hem vinsten tillsammans med Fojab Arkitekter, NCC, WSP, Bravida och ÅF.
Det vinnande projektet Rådhuskvarteret är ett modernt kontorshus som omfattar 22500 kvadratmeter kontorslokaler. Av dessa kvadratmeter är 17 500 nybyggnation, skriver Byggindustrin. Det moderna kontoret har byggts i en historisk stadsmiljö och byggnader har både totalrenoveras och bevarats.

Byggherre i projektet var Kristianstads kommun, entreprenör var NCC, installatör var Bravida, konstruktör var WSP och ÅF var konsult. Tillsammans tog de hem priset med Fojab Arkitekter

– Vi i juryn fastnade för Rådhuskvarteret bland annat för att vi ser att projektet präglas av en väl fungerande process. De har haft en rad utmaningar som de löst på ett bra sätt, till exempel har de lyckats med konststycket att integrera ett nytt kontorshus i ett gammalt kvarter på ett föredömligt sätt, säger juryns ordförande Mårten Lindström i artikeln.

Juryns motivering: "I en historisk stadsmiljö från 1800-talet har ett modernt kontorshus vuxit fram med plats för 700 arbetsplatser för kommunen och Region Skåne och med stora offentliga mötesplatser. En kombination av partneringsamarbete och innovativ BIM-användning i projektets alla delar kunde kvalitetssäkra både kalkyler och tidplaner och tillvarata och inarbeta dialogen med byggherre och brukare på ett tidigt stadium."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096