23948sdkhjf

Grontmij anlitas i broprojekt

2020 ska den nya bron för spår, gång- och cykeltrafik till Lidingö vara klar, och Grontmij kommer att bistå Lidingö Stad med konsulttjänster inom konstruktion, belysning, 3D-modellering och geoteknik
Gamla Lidingöbron som byggdes 1917-1925 måste bytas ut, det har stått klart ett flertal år. Den kommunala processen för att bygga en ny bro har nått långt i planeringsfasen, och idag är Grontmij kontrakterat för att bistå med rådgivning under byggprocessen och också när det blir dags att riva den gamla bron. Det är också Grontmij som ansvarar för inspektion av den gamla bron under byggtiden.

Men det finns utmaningar i projektet. Landanslutningarna på båda sidor om sundet har redan många befintliga installationer som måste hanteras, och det finns planer på fler.

– I närheten av brofästet på Stockholmssidan kommer Stockholms Stad att exploatera de närmsta åren, därför måste vi se till att göra bra val i broprojektet eftersom andra projekt kommer att få rätta sig efter de val vi gör – man kan säga att vi kommer jobba med hårt styrande lösningar, säger Stefan Axell, projektledare på Grontmij.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078