23948sdkhjf

NCC nybygger skola i Ängelholm

NCC tar hem order från Ängelholmslokalers på ett värde av cirka 180 miljoner kronor.
Villanskolan, Ängelholms största F-6 skola med drygt 500 elever kommer att rivas. NCC ersätter den med en större, miljösmart skola och idrottshall för matchspel. Skolan byggs intill den gamla och är klar 2018.

– Det blir helt nya skolbyggnader och dessutom Ängelholms första Miljöbyggnad med den högsta klassificeringen Guld. Det innebär att eleverna får ett sunt inomhusklimat med bra ventilation, sunda byggmaterial och låg energianvändning, säger Joakim Stenbergs, affärschef på NCC i ett pressmeddelande

NCC:s vinnande förslag ”Samspel och utveckling” ska ge skolan en utformning bättre anpassad för dagens pedagogik, till exempel fler grupprum för elevsamarbeten. Den 9 000 kvadratmeter stora skolan som är ritad av White arkitekter får ny arkitektur med kvadratiska former och mörkt tegel.
Andra nya byggnader är en större idrottshall anpassad för handbolls- och volleybollmatcher med läktare för 250 personer. Matsalen får ett tillagningskök så att skolmaten lagas på plats.

På skolgården bygger NCC en fotbollsplan och en multiarena för bland annat tennis, innebandy och basket samt en parkering. NCC bygger och anlägger totalt 30 000 kvadratmeter.
Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.09